divider_footer

Kailas-talon päiväkoti

Kailas-talon päiväkoti suunniteltiin osaksi monitoimitaloa, jossa toimii alakoulu, päiväkoti, iso liikuntasali ja suuri valmistuskeittiö. Päiväkodissa on 6 ryhmää ja lapsia 80, heidän lisäkseen esikoululaisia 1 ryhmä / 24 lasta. Rakennuksen sisältö kehiteltiin perusteellisen osallistamisprosessin tuloksena. Koulun ja päiväkodin henkilökunta saivat kertoa toiveensa ja tavoitteensa talon toiminnallisesta periaatteesta ja he osallistuivat suunnittelun aikana useisiin tilaisuuksiin aina irtokalustesuunnitteluvaiheeseen asti.

Päiväkodin tilat ja piha muodostavat oman toiminnallisen ja liikenteellisen kokonaisuutensa. Päiväkodin tilat sijaitsevat omassa siivessä yhdessä esikoulun ja alimpien luokkien opetustilojen kanssa. Yhteinen torialue monitoimitiloineen tilojen keskellä palvelee kaikkia siiven käyttäjiä.

Päiväkoti ruokailee yhteisessä ruokailutilassa, johon heille on jättiläisen portaan alle tehty kabinetti, jota toki käytetään moneen muuhunkin tarkoitukseen. Tilojen ilme on saatu aikaan väreillä ja runsailla puupinnoilla.

Päiväkodilla on oma aidattu monipuolinen piha, joka yhdistyy talon muihin ulkotiloihin esiopetuksen piha-alueen kautta. Päiväkodin saattoliikennealue on turvallisesti erillään muista liikennetiloista.

KUNTA: Heinola
VUOSI: 2023
MUUTA: Uudisrakennus, (osa Kailas-taloa), Heinolan kaupunki. Pinta-ala = 1540 br-m2