divider_footer

NiemiCampus M19

Lahden ammattikorkeakoulun tulevan NiemiCampuksen, Mukkulankatu 19, rakentaminen on loppusuoralla. Vanhan tehdaskiinteistön tilojen muuntaminen moderniksi oppimisympäristöksi on ollut ainutlaatuinen ja uutta luova suunnittelukohde. Neljä erillään toimivaa ammattikorkeakoulun yksikköä yhdistetään saman katon alle. Hankkeessa ei siis ole suunniteltu pelkästään tiloja vaan myös uuden toimintakulttuurin toteuttamista uusissa, yhteiseen oppimiskokemukseen tähtäävissä tiloissa. Keskeisintä on ollut suunnitella pitkälle tulevaisuuteen toimivat tilat, jotka tukevat ja edistävät toisistaan poikkeavien koulutusalojen toimintojen ja toimintakulttuurin sulauttamista yhteen.

Perinteinen lahtelainen tehdaskiinteistö on tahkonnut hyvinvointia Lahdessa jo lähes 60 vuoden ajan. Nyt kierrätettävä tuotantolaitos herätetään tuottamaan henkisen hyvinvoinnin tuotteita.

Lahden ammattikorkeakoulun kampuskehitysprosessi on ollut merkittävä käyttäjäkeskeinen ponnistus, jonka tavoitteena oli osallistavan suunnitteluprosessin avulla luoda loppukäyttäjiä palveleva, jaettuja resursseja hyödyntävä kampuskokonaisuus.

KUNTA: Lahti
VUOSI: 2015-
MUUTA: perusparannus, n. 27 000 br-m2, laajennus n. 1000 br-m2, yht. n. 28 000 br-m2, tiloissa toimii n. 5000 opiskelijaa / henkilökuntaa n. 400