divider_footer

NiemiCampus M19

Lahden ammattikorkeakoulun NiemiCampus Mukkulankatu 19 valmistui syksyllä 2018. Vanhan tehdaskiinteistön tilojen muuntaminen moderniksi oppimisympäristöksi oli ainutlaatuinen ja uutta luova suunnittelukohde. Neljä erillään toimivaa ammattikorkeakoulun yksikköä yhdistettiin saman katon alle. Hankkeessa ei siis ole suunniteltu pelkästään tiloja vaan myös uuden toimintakulttuurin toteuttamista uusissa, yhteiseen oppimiskokemukseen tähtäävissä tiloissa. Keskeisintä oli suunnitella pitkälle tulevaisuuteen toimivat tilat, jotka tukevat ja edistävät toisistaan poikkeavien koulutusalojen toimintojen ja toimintakulttuurin sulauttamista yhteen.

Perinteinen lahtelainen tehdaskiinteistö on tahkonnut hyvinvointia Lahdessa jo lähes 60 vuoden ajan. Nyt kierrätettävä tuotantolaitos herätettiin tuottamaan henkisen hyvinvoinnin tuotteita.

Lahden ammattikorkeakoulun kampuskehitysprosessi on ollut merkittävä käyttäjäkeskeinen ponnistus, jonka tavoitteena oli osallistavan suunnitteluprosessin avulla luoda loppukäyttäjiä palveleva, jaettuja resursseja hyödyntävä kampuskokonaisuus.

KUNTA: Lahti
VUOSI: 2018
MUUTA: perusparannus, n. 27 000 br-m2, laajennus n. 1000 br-m2, yht. n. 28 000 br-m2, tiloissa toimii n. 5000 opiskelijaa / henkilökuntaa n. 400