divider_footer

Kaarikadun päiväkoti

Kaarikadun päiväkodissa on tilat 8 hoitoryhmälle sekä erilliset tilat ilta/yö- ja viikonloppukäyttöön. Mitoituksena on 140 lasta, joista yhtä aikaa paikalla enintään 80 lasta. Uuden päiväkodin tieltä jouduttiin sisäilmaongelmien vuoksi purkamaan vanhat kahdessa vaiheessa rakennetut päiväkotirakennukset. Päiväkoti sijaitsee ihanteellisessa paikassa Lahden keskuspuistoon liittyvällä tontilla. Keskuspuistossa on perhepuiston seikkailumaailma, arboretum, sorsalampi, urheilupaikkoja, frisbee-golf rata ja vapaata viheraluetta hulevesipainanteineen. Oivallisia ja turvallisia retkikohteita on tarjolla välittömästi päiväkodin aidan takana.

Vanhan päiväkodin pihan istutukset ja toiminnalliset alueet säilytetään mahdollisimman laajasti, joten tontilla on valmis puusto ja pensaisto hyödynnettäväksi. Leikkivälineet uusitaan kokonaan vastaamaan nykyisiä turvallisuus vaatimuksia.

Puurakennuksena toteutettavan rakennuksen tavoitteena on vähähiilisyys ja elinkaarensa ajan terveellinen ja turvallinen toimintaympäristö. Rakennus on suunniteltu Lahden kaupungin päiväkotikonseptia noudattaen / soveltaen.

Hanke valmistuu syksyllä 2024.

KUNTA: Lahti
VUOSI: 20233
MUUTA: Uudisrakennus n.2270 br-m², rakennuttaja Lahden kaupunki, Tilakeskus