divider_footer

Paanan koulu

Jokioisten kuntakeskuksessa toimiva Paanan koulu on kunnan monitoimitalo, jota koulutoiminnan lisäksi käyttävät nuorisotoimi, kunnan hallinto, aikuiskoulutus sekä seurat.

Uudisrakennusosat rakennettiin vanhan koulurakennuksen ympärille. Uudisosalla korvattiin vanha 1920-luvun huonokuntoinen puukoulu.  Vuosina 1962 ja ja 1983 rakennettu ”Tiilikoulu” peruskorjattiin täydellisesti. Vanhan salin ja näyttämön yhteyteen rakennettiin auditoriomainen monitoimitila, joka varustettiin siirtokatsomolla. Koulun aktiivinen ja ansiokas harrastajanäyttämötoiminta sai arvoisensa toimitiat. Pohjakerrokseen sijoitettiin monipuoliset tekstiilityön, kuvataiteen ja musiikin opetustilat. 1980-luvun osassa korjattiin teknisen työn ja kotitalouden, alaluokkien sekä hallinnon ja henkilökunnan tilat.

Laajennusosissa sijaitsevat uusi pääaula kirjastoineen, ruokasali ja keittiötilat, perusopetustiloja sekä luonnontieteen opetussiipi.

Piha uudistettiin monipuolisesti toimivaksi liikunta-alueeksi. Pihalla on mm. monitoimiareena, tenniskentät, parkour-alue, ulkokuntoiluvälineitä jne.

KUNTA: Jokioinen
VUOSI: 2015
MUUTA: uudisrakennus/peruskorjaus, n. 6500 br-m2, luokka-asteet 5-9, n. 300 oppilasta