divider_footer

Paavola kampus / Paavolasali, Lahti

Paavola kampuksen yhteinen liikuntahalli on peruskorjatun peruskoulun rakennuksen yhteyteen rakennettu uudisrakennus, jossa on salin lisäksi koulua ja iltakäyttöä palveleva ruokasali keittiöineen. Väestönsuojiin sijoittuvien pukutilojen päällä on katsomoparvi, joka kasaan työnnettynä vapauttaa taaksejäävän tasanteen erilaisille voimistelu- ja tanssitoiminnoille. Se on yksi ylimääräinen muuntojouston tuoma liikuntatila. Uuteen liikuntasalirakennukseen on käynti sekä Terijoenkadun puolelta että koulun pääaulasta. Peruskorjattu kouluosa on asemakaavalla suojeltu rakennus.

Halli on kolmeen osaan jaettavissa ja on virallisen salibandy-mitoituksen mukainen. Salin lattiatasolla on taittuva katsomo (224 katsojaa) ja katsomolehterillä teleskooppikatsomo (330 katsojaa). Katsomoihin mahtuu yhteensä 554 katsojaa. Salin kokonaiskatsojamäärä salituoleilla ja teleskooppikatsomolla on yhteensä runsaat 1200 katsojaa.

Salissa on viralliset rajat salibandylle, koripallolle, lentopallolle, sulkapallolle sekä poikittaisia kenttiä vastaaville lajeille.

Saliin ja ruokailutilaan aukeaa monitoimitila / näyttämö erilaisia esityksiä varten. Sali toimii mm. liikunnan lisäksi kampuksen oppilaitosten julkisten musiikkiesitysten suurena salina.

KUNTA: Lahti
VUOSI: 2022
MUUTA: uudisrakennus, n. n. 3830 br-m². Rakennuttaja Hemsö Fastighets AB.